Het Bedrijf
Onze manier van zakendoen is gebaseerd op basis van eerlijkheid, wederzijds respect en delen zonder iets hiervoor terug te verwachten en mogen hopen dat elke bezoeker deze handelswijze zal respecteren en overeenkomstig met onze website zult omgaan.
Voor de ontwikkeling van al onze applicaties maken we gebruik van programmeurs uit Tsjechië,Oekraïne, India en Vietnam.


Waarom uit deze landen.
In 2004 kwam ik in contact met een softwarebureau in Tsjechië, die al mijn webapplicaties programmeerde omdat zij het sneller en goedkoper konden en mijn tijd gelimiteerd was.
Toen Tsjechië bij de EU kwam werden alle programmeurs door de grote bedrijven weggekocht, waardoor het softwarebureau in de problemen kwam en daardoor uitweek naar Oekraïne. De samenwerking op basis van wederzijds respect maakte dat ik door hun geholpen werd een eigen afdeling in Oekraïne op te zetten. Inmiddels is de situatie gestabiliseerd en ontdekken veel programmeurs dat het prettiger werken is bij een kleine onderneming.
Prgrammeurs in Oekraïne zijn allen Universitair opgeleid met een hoge graad van kennis en spraken goed engels. Zij waren snel gewend aan de Nederlandse mentaliteit van zelfstandigheid en innovativiteit. Ik communiceer met ze in termen van "NAW gegevens", "klanten dossiers" en "Medewerkers" zonder het allemaal te hoeven te vertalen in het Engels.
Door de situatie in Zuid-Oost Oekraïne ontstond de behoefte een 2e mogelijkheid te ontwikkelen om mijn projecten veilig te stellen. Daarom is voor India gekozen, moeilijker te managen en om ze de essentie van de programma's bij te brengen, maar ook lager in uurtarief zodat mijn extra tijd hierin enigszins gecompenseerd werd. Mijn netwerk reikt tot vele landen en dito bedrijven. Voor elke expertise kan ik een geschikt softwarehuis vinden die in staat is elk project tot een goed einde te brengen.
Het vastleggen van de specificaties en het bouwen van de database gebeurd in Nederland. De keuze voor het juiste ontwikkelteam hangt af van de complexiteit van de applicatie. Op deze wijze kan de meest optimale prijs/prestatie verhouding bewerkstellin

  De eigenaar
  Mijn naam is Niek Sjaardema, geboren in 1951. Mijn bedrijf is gevestigd in enkhuizen en ben de ontwikkelaar van UitvaartBegroting.nl
  Mijn carrière bestaat voornamelijk uit het ontwikkelen van "opmerkelijke producten".
  De basis hiervoor lag bij mijn opleiding informatica aan de Christelijke HTS te Hilversum. Een nieuwe school met gangen vol met apparatuur maar geen     lesprogramma of leerkrachten die alles wisten. Zoek het zelf maar uit. Dat heeft me gevormd tot de analist die ik nu mag zijn.
  Daarna ben ik 3 jaar werkzaam geweest als industrieel automatiseerder bij "Westinghouse Zaandam", 9 jaar Van Wijk Industrieproducten in Santpoort en   3 jaar als programmeur Zorgware, een klein softwarehuis in Enkhuizen als ontwikkelaar van registratie software voor de maatschappelijkde dienst. In           1996 ben ik zelstandig ondernemer geworden om mijn passie te volgen en kon ik Zorgware BV overnemen.
  Met de Maatschappelijke Dienst van het Ministerie van Defensie als klant werd het me gegund om, samen met mijn team, een webapplicatie te bouwen ter ondersteuning van de missie in Afghanistan. Hier mocht ik leren met grote organisaties en complexe applicaties om te gaan.
Mijn missie: Op eerlijke wijze samenwerken om iets moois te maken dat de wereld een heel klein beetje mooier maakt.
Ik zet mij in om jongeren te helpen in hun zoektocht naar volwassenheid.
Mijn ideaal: een duurzaam ondernemend bedrijf opbouwen om mijn kleinkinderen een (financieel) zetje mee te geven als ze volwassen zijn.

Toekomst
Voorbeelden van mijn opmerkelijke producten